Blog Post #10: De heenreis, een verslag door Timon

Published on November 26th, 2009

Gistermiddag om 14:30 in Venlo begon de Intel Pack4DreamHack bus aan zijn tocht. De eerste problemen ontstonden al toen één iemand pas om 15:15 aan kwam, zodat we al meer dan een half uur vertraging op liepen. Bij Utrecht liep alles ook niet helemaal volgens plan. Om half zes vertrokken we daar en we waren pas tegen acht uur in Oldenzaal. Tijdens die twee uur hebben we waarschijnlijk het bizarste van de hele rit mee gemaakt. Daar hebben we een half uurtje gestopt bij de Mc Donalds om wat te eten. Eindelijk zat iedereen in de bus en we gingen vol goede moed op weg naar Zweden.

Er waren wat tv’tjes in de bus waar we een aantal comedy films op hebben gekeken en de sfeer zat er goed in. Alles ging goed tot een uur of twee ‘s nachts toen we in het noorden van Duitsland waren. Ik lag net een half uurtje te slapen en ineens word ik wakker, omdat de bus zachter gaat rijden. Een minuut later staan we stil en wordt er omgeroepen dat de koppeling het heeft begeven. Om drie uur (een uur later) wordt er omgeroepen dat er iemand van de ANWB onderweg is en dat die er over ongeveer een uurtje is. Tegen vier uur zien we inderdaad zwaailichten en na nog een uur wachten, het is ondertussen bijna vijf uur, kunnen we weer verder.

Blijkbaar waren we dicht bij de boot die ons naar Denemarken ging brengen. Deze vaart om het half uur en natuurlijk waren we vijf minuten te laat, dus konden we daar ook weer een dikke twintig minuten wachten. De boottocht zelf duurde ongeveer een half uurtje en aan boord konden we voor een kleine 3,50 euro twee croissantjes kopen. Toen we weer op het vaste land aan kwamen, het was ongeveer half zeven geloof ik, heb ik geprobeerd te slapen en dit lukte een uurtje of twee. Ik werd weer wakker doordat de bus afremde en deze keer wasw het voor een laatste stop. We waren nog steeds in Denemarken en we gingen bijna de brug over welke ons naar Zweden zou leiden. De rest van de rit is moeizaam, maar zonder problemen verlopen. De meeste waren moe, maar slapen lukte bijna niet meer. Na wat wel een halve dag leek zagen we de borden met “Jönköpig 197km”. Ongeveer twee uur later, tussen twaalf en half één, stonden we dan op de parkeerplaats van de Elmia hallen.

De hele reis heeft dus vanaf het begin tot en met het einde 22 uur geduurd (wo. 14:30 t/m do. 12:30). In totaal hebben we daarvan ongeveer 5,5 uur stil gestaan en ik heb, gok ik, 3,5 uurtjes geslapen. Ondanks de lange tocht ziet het er naar uit dat iedereen veel zin in de LAN heeft en als ik zo rond kijk ziet iedereen er (nog redelijk) fit uit.

Ik zal nu wat tijd gaan besteden aan het updaten van de CSS compo en daarna kijk ik verder of ik wat foto’s van de Intel Pack4DreamHack bus reis kan regelen. Houd Pack4DreamHack & Gamelux goed in de gaten voor meer nieuws!!

Be Social! Share with your friends!

Comments

  1. Posted by Claude on November 27th, 2009, 07:38

    “Tijdens die twee uur hebben we waarschijnlijk het bizarste van de hele rit mee gemaakt.”

    Wat is er dan gebeurd?

  2. Posted by Yannick on November 27th, 2009, 11:08

    Hey, volgend jaar wil ik de rit ook doen maar dan met de wagen.

    Welke weg hebben jullie genomen en wat mag je zoal rekenen voor tol (voor de ferry of brug).

    Ik zou naar Dreamhack summer gaan, kom wel vanuit België :)

    Greetz!

Reply

-