BlogPost #13: Een verslag van Jeffrey

Published on November 30th, 2009

Na thuis al een nacht niet geslapen te hebben, kom ik in Venlo op het station aan waar Rick al op me te wachten staat.

Ramgaar en kutmoe (of andersom) sta ik te wachten tot het Dreamhack busje dan eindelijk aan komt rijden. Naast me stonden nog 2 mensen waarvan ik, gezien de grote tassen en de gamerslook, er al vanuit ging dat zij ook op de bus stonde te wachten. Hun namen heb ik nooit leren kennen en ik heb ze verder de afgelopen 4 dagen ook niet meer gezien. God mag weten wat zij deze dagen hebben meegemaakt.

Eenmaal in de bus hadden Rick en ik een fatsoenlijk gereserveerde plek volbezaaid met onze chips, chocola en de bijbehorende energydrank. Een Nintendo DS voor beiden, wat tijdschriften over poker en gelukkig gezellige mensen naast ons beloofde ons al met al een leuke reis te worden.

Niks is minder waar. De films waren om van te huilen, maar gelukkig bederft dat mijn pret niet, zolang de DS nog batterij bevat. De mensen naast ons, genaamd Inge, Jeroen en een grote blonde kerel met een blauw oog (ze heet niet voor niks Deviltjuh… die Inge), hadden ook een Nintendo DS bij zich… resultaat = uiteraard multiplayer Mario Kart. Dat was een lachen tijd! De volle 3 kwartier dat we het vol hebben gehouden…

Vervolgens hoorden we iets over een brakende jongen en drank… was te verwachten ergens… hoe leuk wij het vonden… hoe erg hij ervan baalde, dat wij even naar de McDonalds wilden. Hier even de ‘oh-zo-geweldige’ Chicken Sensation geproefd… niks bijzonders, net zo lekker als de gewone McChicken, maar dan met een ander sausje en een iets pittiger broodje.

Eenmaal terug in de bus, heb ik tussen het Nintendo-en en de films door, zo’n 13 pogingen tot slapen gedaan, omdat ik dus niet geslapen had thuis, maar dit wilde in de bus helaas niet lukken. Dan nog maar wat pogingen om mijn vriendin te sms-en, maar die was helaas al in slaap gevallen.
De nacht leek een lange te worden want, jawel, toen ik dacht dat het niet kunnen slapen een vervelend voorval was, deed zich nog een vervelender voorval voor; de koppeling van de bus ging naar de klote… alleen de 5 deed het nog, maar onze chauffeurs vonden dat een beetje lastig optrekken of zo… zeikerds :P.

Na 2 (of 3?) uurtjes wat gedommeld te hebben in de bus, mijn Nintendo DS te hebben leeggespeeld, kwam er iemand van de ADAC, geloof ik, om onze koppeling te maken. Dat gebeurde vrij snel en voor we het wisten konden we verder met de bus richting de boot die ons verder naar Denemarken zou brengen.

Eenmaal op de boot, ben ik uit de bus gestapt om een frisse neus op te doen en me totally dronken voor te doen vanwege het schommelend lopen door het water. Best wel geinig. Ik denk een mooi uitzicht te hebben als ik naar het dek ga, maar Jeff… het is 4 uur ‘s nachts…. ik bedoel…. denk na :’).

Terug in de bus, begin ik me te ergeren, omdat ik nog steeds niet kan slapen EN mijn Nintendo DS leeg is… zoekend naar stopcontact begin ik te schuiven en te doen. Na een stekkerdoos gevonden te hebben, blijkt dat iedere Nintendo DS bezitter zjin oplader in de koffer heeft gelaten… onder in de bus… succes Jeff.
Na nog 13 pogingen tot in mijn slaapzak kruipen en rechtopzittend in slaap te vallen, lukt het dan een beetje… ik slaap wel geteld van half 7 tot een uur of 9. Daarna dommel ik nog wat, maar echt slapen wil ik het niet noemen.

Rond een uur of 12/13 komen we dan aan in Zweden Jönköpping (toch?:$) en daar zie ik een groot gebouw met allemaal gamegeaks voor de deur. Ik had total nerds verwacht, maar gek genoeg valt dit wel mee. Sommige zien er zelfs uit alsof ik er nooit ruzie mee zou willen hebben… andere types zijn dan nog voornamelijk jeugd tussen de 13 en de 20, iets ouder dan dit, en allemaal gothic achtige typjes… van de leuke tot meest extreme figuren.

Rick en ik checken in en we zoeken onze plek. Een ruime plek vinden we voor ons gereserveerd, netjes met blaadje erop en onze namen erbij. We sluiten onze laptops aan en daar gaan we dan… eerst is het even zoeken naar hoe en wat we kunnen downloaden, maar zoals eerdere lanparties is dit via DC++ weer goed te doen.

Na een paar uurtjes krijg ik het even benauwd van het online pokeren en het downloaden, dat we even besluiten om het hele gebeuren eens goed te bekijken.
We vinden grote hallen, met allerlei oude en nieuwe games die je gratis kon doen. Erg leuk! Van Nintendo 8-bit tot WoW en van Wow tot Bigscreen Guitar Hero zijn helemaal gratis te benutten. Op de meest snelle en foutloze computers! In 1 hal is zelfs een podium opgezet, waar ‘s avonds een rockband op komt te treden. Het was weer….. niet om aan te horen! Ik was blij dat ik in de andere hal zat :). Die met de slaapruimte…

Slaapruimte… hmm… al zo weinig geslapen… dat klinkt interessant.
Zo rond half 7 de volgende ochtend alweer, nadat Rick al uren had besloten om op zijn matje te gaan liggen in de slaapruimte, besloot ik dat na al het poker en gamen ook maar eens te gaan doen.
Helaas liep ook dat weer anders af… ik kom daar aan… nergens plaats… ik besluit nog een potje te pokeren en het dan nog eens te proberen.
Ik loop na mijn potje poker gewonnen te hebben, naar het slaap gedeelte en daar zit dan ineens security. Ik mag er niet meer in, omdat het TE vol is. Goed geregeld hoor, denk ik.

Ik word verwezen naar een gebouw aan de overkant te gaan, want daar kan ik alsnog slapen…
Maar daar had ik geen zin, om daar heen te moeten lopen. Ik besluit de douche op te zoeken en vind deze… een gezamenlijke… zonder deuren… lijkt wel de voetbalclub op zondagmiddag. Gezelllig douchen met een stel andere heren… alleen versta ik ze hier niet.

Na de geweldige douche (want dat was het wel, naar mijn mening) ben ik gewoon weer meteen aan mijn laptop gaan zitten en verder gaan gamen, pokeren.
Blikken energydrank, pizza, ontbijtjes, lasagne, taco’s, hotdogs, chips, koekjes en chocola gaan er doorheen… elke dag opnieuw. Denk dat ik flink wat puisten heb als ik thuiskom…

Met elke dag niet veel meer variatie (dit klinkt alsof ik er niks aan vind, maar ik heb een supertijd hier) besluit de leiding van de groep dat ze met de bus een avond willen gaan stappen. Rick en ik besluiten dat dit goed voor ons is en we gaan lekker naar een discotheekje.Wat een leuk… ik bedoel voornamelijk dure… tent zeg! :D! Goede muziek… de Zweedse dames zijn om je ogen niet van af te kunnen houden… jammer dat ze zo sletterig zijn als de tering. Wetend dat ze mooi zijn kijken ze je met arrogante ogen aan en de vriendjes daarvan nog arroganter, omdat hun geile teringhoer jou aan zit te kijken. Apart volk…
Danny kreeg het zelfs voor elkaar, om geduwd te worden, zonder ook maar die vent nog aan te kijken. En voor ik het wist stond hij ook moeilijk tegen mij te doen. Dat ik WEL kan dansen en jouw vriendin dat aantrekkelijk vindt, dat is niet MIJN probleem makker. Optiefen… met je blondgeile teringhoer. Het beloofde verder een gezellige avond te worden :)! Stephan kon de bus niet meer vinden, dus ook hier weer oponthoud. Wat bus betreft ging er hier en daar wat mis, maar daar kon niemand wat aan doen. Het bracht de nodige sensatie met zich mee.
Buiten zag ik verder nog 2 keer wat vechtende dames en een bus die vastgereden werd onder een viaduct. Daarna nog een paar knokkende jongeheren en wat politieagenten, maar daarna zijn we terug naar de lan gegaan.

Na flink wat pokeren, in totaal 6 uurtjes slaap gehad in 4/5 dagen tijd, zit ik in 2 zeer vergekomen pokertoernooien…. krijg ik ineens een mail dat ik nog een blogje moet typen.

Had er helemaal niet meer aan gedacht, maar ik vind het totaal niet erg om even voor jullie te typen.

Be Social! Share with your friends!

Comments

  1. Posted by Bo on November 30th, 2009, 20:32

    Jammer dat je die grote blonde jongen met het blauwe oog niet om een DS oplader had gevraagd. Die had namelijk wel eentje bij zich in de bus en zat ook nog eens naast het stopcontact 😉

  2. Posted by Jay on December 1st, 2009, 00:12

    Dat meen je niet! Ik vroeg het wel nog aan Inge, Bo, maar die zei dat ze hem in de koffer had… ze zei niks over jou 😛

  3. Posted by Danny on December 1st, 2009, 10:39

    Jeff ik wil wel een deel2 maar dan met het gewonnen prijzengeld in de ochtend voor vertrek …

  4. Posted by Stefan on December 1st, 2009, 12:03

    haha, je komt in de blog echt over alsof je over alles wat te zeiken moet hebben, terwijl ik weet dat je je eigenlijk super hebt vermaakt… komt me bekend voor… Volgens mij doen ik dat ook altijd (A) gekke neger!

Reply

-