BlogPost #14: Terugreis

Published on December 1st, 2009

This is my story,

“Ik ga trouwens naar Zweden binnenkort, als je mee wil moet je ff 100 euro betalen”. Ik had al bijna ja gezegd tegen Roel nog voordat ik wist wat hij überhaupt in Zweden ging doen. Een avondje squashen dat eindigde in een uitnodiging voor de grootste Lan Party ter wereld. Vroeger wilde ik altijd al naar The Gathering, nu kreeg ik de kans. Op 6 plaatsen vrij regelen (stage, drie baantjes, school en een vriendin die mijn aanwezigheid als primaire levensbehoefte leek te ervaren) was nog het grootste probleem, maar ging uiteindelijk toch vrij soepel. 100 euro werden betaald, een plek bij het tafeltje en aan het raam (zoals in het vliegtuig ook altijd een pré is) werden gereserveerd, en alles was rond.

Na de betaling van de omgerekend 220,371 florijn kwam Roel nog even met de melding dat “hij nog niet zeker wist of hij meekon omdat hij misschien een rechtszaak had”. Wat dat voor geitenzeik was is iets wat ik me op moment van schrijven nog afvraag. Kwam hij lekker op tijd mee! Ging ik bijna op reis met een groep onbekenden omdat meneer de Br. Ing. Derckx het niet nodig vond om vantevoren te melden dat zijn aan- of afwezigheid nog een variabele was. Gelukkig kon Jay op het laatste moment nog inhaken, en wist Roel zijn rechtszaak uit te stellen, waardoor het clubje toch nog compleet was.

De heenreis verliep allesbehalve soepel maar gelukkig ook allesbehalve ongezellig. Ondanks 45 min. wachten op een zuiderbuur, 3 uur vertraging in het holst van de nacht en een soort van file bij kopenhagen, waren we toch nog redelijk op tijd op Dreamhack. Daar aangekomen bleek helaas dat we in de in mijn optiek minst gezellige zaal zaten. Een beetje afgesloten van de rest niks meegekregen van de openingsceremonie (?) en al het andere vertier dat de organisatie voor de bezoekers in petto had.

toch was het wel gezellig, zo’n evenement is natuurlijk wat je er zelf van maakt en hoe je er zelf in staat. Het zwembad en restaurant om de hoek zijn meer dan de moeite waard, en het uitgaan op vrijdagavond verdient een aparte vermelding. Lang geleden dat ik uit ben geweest en tegelijk ook nog zo’n mooie avond had. Afgezien van de prijzen en het ietwat asociale volk in de disco/club was het een superavond!

De vooroordelen over Zweedse vrouwen kloppen overigens ook. Zelden een volkje gezien dat zo enorm haar eigen stereotype beelden keer op keer weet te bevestigen.

Het lijkt trouwens of de meeste Zweedse jongens standaard geboren worden met het down-syndroom gecombineerd met gilles de la tourette. Om de haverklap wordt er “HAAAALLOOO” door de zaal geschreeuwd, niet gespeend van repliek van soortgelijke josties uit zaal A. De eerste keer is het grappig, de tweede keer is het aardig, de derde keer is het.. tja.. zo’n beetje als iemand die hans teeuwen nadoet maar gewoon totaal niet grappig is. De vierde keer is het vervelend. Alle keren daarna heb ik me er kapot aan zitten ergeren. Het is overigens niet alleen HALLO dat er geschreeuwd wordt, ook gewoonweg random gekrijs behoord tot het repertoire van een deel van de doelgroep van Dreamhack. Als je er wat van zegt wordt je overigens in het Zweeds uitgemaakt voor [ ??? ], dus echt veel zin heeft dat niet.

Op het moment van schrijven is het 07:11, en de groepen Zweden om ons heen lijken meer energydrank in hun aderen te hebben dan bloed. Er wordt gegooid met blikjes, geschopt met rommel en geschreeuwd zonder einde. Als je je ogen dicht doet lijkt het alsof je in het Joegoslavie van vorig decennium bent beland. Slapen is geen optie meer, maar ik ben de moeheid op dit momen ook voorbij. Hopelijk is het pack4dreamhack volkje kalm in de bus en krijg ik nog een beetje dagrust straks als ik mijn ogen sluit en mijn hoofd in een onnatuurlijke houding op de zachte stoelen van de uitgaansbus leg.

Hopelijk is er volgend jaar weer iets soortgelijks mogelijk want deze dagen had ik niet willen missen. Hopelijk gaan veel van dezelfde mensen dan weer mee, en hopelijk gaan we dan weer stappen. Hopelijk heeft de mexicaanse griep dan zijn werk gedaan onder de schreeuwertjes, maar dat zal wel niet. Ach, eigenlijk moet je dat op de koop toenemen.

Tot ziens!

Rick

Be Social! Share with your friends!

Comments

  1. Posted by Tim Pauwels on December 16th, 2009, 00:56

    Hans Teeuwen is zonder twijfel de grappigste nederlandse caberetier van het moment! Zijn shows zijn geweldig!

Reply

-