BlogPost #18: Rook’s Story

Published on December 2nd, 2009

Woensdag
Woensdag, de dag was aangebroken dat we naar zweden gingen met de Pack4dreamhack bus. Het begon allemaal het s’morgens waar de allerlaatste dingen werden ingepakt om vervolgens rond kwart voor 1 richting Venlo te rijden. Eenmaal rond 2 uur aangekomen stonden er al wat packers te wachten op opstapplaats nr.1. Toen de bus aankwam rond half 3 konden we helaas nog niet vertrekken omdat er nog een paar mensen ontbraken. Uiteindelijk konden we iets over 3 uur vertrekken richting Utrecht (Nieuwegein) naar de volgende opstapplaats. Onderweg was de sfeer goed, er was altijd wel wat op de bustelevisie, van It Crowd tot Topgear en talloze films. Rond 5 uur kwamen we aan in Utrecht waar een hele menigte stond te wachten om in te laden. We hebben hier eventjes stil gestaan om om half 6 weer verder te rijden richting Enschede (Oldenzaal) om daar de laatste 2 mensen op te halen. Onderweg hebben we diverse keren gestopt om lekker te eten bij onder andere McDonalds.

Donderdag (nacht)
Nog steeds zijn we onderweg richting Jönköping, maar zijn zojuist stil komen te staan door een defect aan de bus, Iets met de koppeling wat niet meer functioneerde. Hierdoor hebben we meer dan 3 uur stil gestaan en hebben we moeten wachten totdat de ANWB onze koppeling kwam maken. Toen dit eenmaal gemaakt was konden we onze reis vervolgen richting de boot die ons van Denemarken naar Zweden zou vervoeren. Een reis van ongeveer 45 minuten. Eenmaal in zweden aangekomen was het nog maar ongeveer 5 uurtjes rijden richting de Almia Hallen waar het Dreamhack event plaats zal vinden. Uiteindelijk kwamen we daar aan rond half 1, zo’n 4uurtjes later dan gepland. En iedereen wist niet hoe snel hij de bus moest uitkomen om naar binnen te gaan. Sommige mensen gingen eerst naar Hun hotel om een deel van hun spullen daar op te slaan. Eenmaal gesetteld op onze plek gingen we kijken hoe gigantisch het wel niet was met wel 3 grote hallen vol mensen met hun pc’s. Tevens was er om 4 uur een spetterende opening met een filmpje gevolgd door een lazer show die echt geweldig was.

Vrijdag/Zaterdag
De 2 dagen die erna volgden verschilde niet veel van mekaar. Veel spelletjes tegen elkaar gespeeld, veel bij de stands gekeken van o.a. Blizzard, Intel, Dell, Symantec, etc. Gedurende de hele dag was er altijd wel wat de doen overal. Op de mainstage in Hall D werden optredens gegeven en kwam illusionisten langs om een spetterende show te geven. Bij de stands van ontwikkelaars werden wedstrijden gehouden waarbij je dingen kon winnen. Bij de Steelseries stand was het heel vaak druk. De Topguild van het wel bekende spel World Of Warcraft (Ensidia) was aanwezig om daar 3 dagen lang verschillende demonstraties te geven aan het publiek van Dreamhack wat best wel veel bekijks trok. Tevens gingen wij die avond met zo’n c.a. 20 man de stad in naar de CenrumBar met de bus van http://www.uitgaansbus.nl die ook onze trip naar Zweden verzorgt. Dat kun je nog eens noemen Topservice!!.

Zondag
De zondag was helaas weer aangebroken, en dat betekende tijd om in te pakken. Vanaf 9 uur kon er worden ingeladen in de bus om zo rond 11 uur te vertrekken volgens de planning. Echter wisten sommige mensen niet dat het evenement om 10 uur zou aflopen en dat je dan niet meer bij je spullen kunt komen binnen ( iets met strikte regels in zweden ). Dus sommige mensen kwamen aanlopen rond half 11 en vroegen zich af waar al hun spullen waren, deze hadden wij dus al voor de zekerheid maar meegenomen voordat het door Dreamhack zelf wordt weggegooid. Uiteindelijk konden we 10:50 vertrekken en begonnen we aan onze terug reis. Onderweg weer veel films en series gekeken zodat de tijd wat sneller ging, alhoewel de meesten mensen in slaap gevallen zijn de terugreis waren we ook zo weer op de 1e opstapplaats Enschede rond 23:15 aangekomen na wat tussen stops in Duitsland. We vervolgende onze reis toen richting Utrecht waar de rond 01:00 aankwamen en begonnen met uitladen. Eenmaal klaar met uitladen gingen we richting de laatste opstapplaats Venlo waar we rond 03:15 aankwamen en dus iedereen op zijn plek was afgezet.

Verder wil ik Intel en Duh-Events bedanken voor deze geweldige ervaring.
En wie weet volgend jaar weer?

Be Social! Share with your friends!

Comments

Reply

-